Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Alcoa voorziet toename aluminiumverbruik

Update: Alcoa voorziet toename aluminiumverbruik
20 jan 2021 om 22:58

Alcoa verwacht dat het aluminiumverbruik dit jaar zal toenemen, zowel in China als in de rest van de wereld, dankzij een breed economisch herstel van de terugval door de coronaviruspandemie vorig jaar. Dat meldde het Amerikaanse aluminiumbedrijf woensdag.

“De groei van het aanbod zal naar verwachting lager zijn dan de groei van de vraag. Daarom wordt verwacht dat de mondiale primaire markt voor aluminium volgend jaar meer in evenwicht zal zijn”, aldus het bedrijf uit Pittsburgh.

Alcoa verwacht dit jaar 2,7 miljoen tot 2,8 miljoen metrische ton aluminium te verschepen, wat minder zou zijn dan in 2020. 

Daarnaast mikt het bedrijf op de levering van 49 miljoen tot 50 miljoen droge metrische tonnen bauxiet en 13,9 tot 14 miljoen metrische ton van alumina, grondstoffen voor het metaalproduct.

“De coronaviruspandemie duurt voort, en de omvang en duur blijven onbekend”, waarschuwde Alcoa verder.

Kwartaalcijfers

Het aandeel Alcoa daalde woensdag in de handel nabeurs na de publicatie van kwartaalresultaten die boven de verwachtingen van analisten uitkwamen. Daar tegenover stond een waarschuwing dat de prestaties kunnen verslechteren als de markten niet herstellen. 

Alcoa boekte een verlies van 4 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal, tegen 303 miljoen dollar verlies in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De omzet daalde van 2,44 miljard naar 2,39 miljard dollar. Analisten rekenden vooraf op een winst van 0,11 dollar, terwijl de aangepaste winst per aandeel op 0,26 dollar uitkwam. De omzet was een fractie hoger dan de 2,38 miljard dollar die analisten hadden verwacht.

Alcoa verwacht in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar een “resultaat van lagere kwaliteit” bij zowel het bauxiet- als het aluminiumsegment, als de markten niet verbeteren. 

Update: om kwartaalcijfers en marktreactie toe te voegen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.