Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ASML blinkt uit

Beursblik: ASML blinkt uit
20 jan 2021 om 08:56

ASML heeft in het vierde kwartaal duidelijk beter dan verwacht gepresteerd en de outlook voor de eerste drie maanden van 2021 is ook sterker dan voorzien. Dit concludeerde analist Michael Roeg van Degroof Petercam woensdag.

De omzet afgelopen kwartaal was ruim een derde hoger dan de consensus en ook 14 procent meer dan waarop Roeg had gerekend. En daarbij viel ook de winst hoger uit dan voorzien.

De voor het eerste kwartaal afgegeven outlook, van een omzet van 3,9 tot 4,1 miljard euro met een brutomarge van 50 tot 51 procent, was ook een meevaller. Roeg rekende op een omzet van 3,5 miljard euro met een marge van 49,0 procent, en dat verwachtte de consensus ook min of meer.

“Zowel de resultaten in het vierde kwartaal als de outlook voor het eerste kwartaal en heel 2021 zijn veel sterker dan we hadden verwacht”, concludeerde Roeg, die een Houden advies heeft met een koersdoel van 340,00 euro. Zijn taxaties zal de analist evenwel gaan herzien na de cijfers van vandaag en hij rekent op een “significante” verhoging.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Signify

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.