Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sterk herstel abonneegroei Netflix

Sterk herstel abonneegroei Netflix
19 jan 2021 om 22:36

Netflix heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar weer fors meer nieuwe abonnees verwelkomd, na een terugval in het derde kwartaal, terwijl de winst tegenviel. Dat bleek dinsdag uit de kwartaalcijfers van de overheid.

Het aandeel steeg in de handel nabeurs met 11 procent.

Het bedrijf zag het aantal gebruikers van zijn videostreamingdiensten voor het eerst stijgen tot meer dan 200 miljoen, doordat het aantal aanmeldingen sterk steeg, ondanks tariefsverhogingen in de Verenigde Staten en Canada.

Er kwamen 8,5 miljoen nieuwe abonnees bij in het vierde kwartaal, een dramatische versnelling na de 2,2 miljoen in het derde kwartaal. Netflix lokte in de eerste helft van het jaar 25,9 miljoen nieuwe gebruikers, toen mensen wereldwijd genoodzaakt werden om thuis te blijven door de coronaviruspandemie. In het hele jaar kwam de groei op 36,6 miljoen abonnees tot 203,7 miljoen.

De nettowinst bedroeg 542 miljoen dollar, of 1,19 dollar per aandeel, tegen 1,30 dollar een jaar eerder.

De omzet steeg van 5,47 miljard naar 6,64 miljard dollar. Analisten rekenden vooraf op 1,36 dollar per aandeel winst en een iets lagere omzet van 6,6 miljard dollar. 

Voorafgaande aan de publicatie leefde vrees bij beleggers dat Netflix onder druk stond van de toenemende concurrentie van Walt Disney, met Disney+, Apple met Apple TV, AT&T met HBO Max, Amazon.com met Prime Video en Comcast met Peacock. 

In een brief aan aandeelhouders zeiden de bestuurders van Netflix dat een houdbare vrije kasstroom dichtbij is, nadat de afgelopen jaren zwaar werd geïnvesteerd in de productie van televisieseries.  “In 2021 verwachten we dat de vrije kasstroom ongeveer neutraal zal zijn (waar we eerder rekenden op een uitstroom tot 1 miljard dollar)”, aldus de bestuurders.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers IBM (International Business Machines)

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.