Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Groene opening Wall Street in verschiet

Groene opening Wall Street in verschiet
19 jan 2021 om 12:36

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag, na een lang weekend vanwege Martin Luther King Day, met winst van start.

Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,8 procent hoger en die voor de Nasdaq wezen zelfs op een winst van 1,0 procent.

De macro-economische agenda is vandaag leeg, maar het cijferseizoen komt wel verder op stoom. Nadat afgelopen vrijdag al enkele grote banken de boeken openden, is het vandaag de beurt aan Bank of America en Goldman Sachs. Ook Halliburton komt met cijfers en vanavond nabeurs staat Netflix op het programma.

Janet Yellen, door aankomend president Joe Biden gekozen als minister van financiën, is van plan beleidsmakers te vertellen dat de Verenigde Staten het risico lopen op een langere en pijnlijke recessie als het Congres niet spoedig een nieuw steunpakket accordeert. Dit blijkt uit uitgelekte stukken die door verschillende journalisten zijn ingezien.

Yellen wil dat beleidsmakers alles uit de kast trekken om het herstel van de Amerikaanse economie aan te jagen. Yellen staat dinsdag voor het Senate Finance Committee, dat wordt gezien als haar nominatie voor de post als minister van financiën. Onder president Barack Obama, was Yellen voorzitter van de Federal Reserve. 

“Economen zijn het er niet altijd over eens, maar ik denk dat de consensus momenteel is dat zonder verdere actie, er een langere en pijnlijke recessie aankomt”, zo zal Yellen dinsdag waarschijnlijk zeggen. “In de komende maanden hebben we meer steun nodig om het vaccin uit te rollen en scholen weer te kunnen openen.” 

De euro/dollar handelde op 1,2131. Olie werd duurder. Het Internationaal Energie Agentschap denkt dat het herstel van de vraag naar olie dit jaar iets minder sterk zal zijn dan eerder gedacht.

Slotstanden vrijdag

De S&P 500 daalde vrijdag 0,7 procent op 3.768,25 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent tot 30.814,26 punten en de Nasdaq ging 0,9 procent lager op 12.998,50 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.