Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen hoger rond middaguur

Europese beurzen hoger rond middaguur
19 jan 2021 om 12:22

De Europese beurzen noteerden dinsdag hoger, nu de Amerikaanse futures op een groene opening van Wall Street duidden, nadat er maandag geen handel plaatsvond in New York.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een plus van 0,1 procent op 407,20 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,3 procent naar 13.888,70 punten. De Franse CAC 40 noteerde onveranderd met een stand van 5.612,75 punten. De Britse FTSE steeg dinsdag 0,2 procent naar 6.737,09 punten.

Vanuit de eurozone kwamen dinsdag enkele macrocijfers die ter kennisgeving konden worden aangenomen, maar de Duitse ZEW-vertrouwensindex sprong met een stijging wel in het oog. De verwachtingsindex liep op naar 61,8 en dat was hoger dan voorzien.

In de Verenigde Staten blijft het dinsdag op het macro-economische vlak stil. Wel is er nog een optreden van de hoofdeconoom van de Bank of England Andy Haldane.

Olie noteerde dinsdag hoger. Een februari-future West Texas Intermediate noteerde 0,6 procent in het groen op 52,69 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 55,52 dollar werd betaald, een stijging van 1,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,2133. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,2104 .
 
Bedrijfsnieuws

Het aandeel Danone sloot maandag hoger, nadat Challenges.fr melding maakte van een eerste deelneming in het Franse voedingsmiddelenconcern door het activistische fonds Bluebell. De koers van het aandeel noteerde dinsdag nog eens 2,2 procent.

Alstom heeft in het afgelopen kwartaal de resultaten zien herstellen, en handhaafde daarom ook de outlook voor het hele boekjaar. Het aandeel Alstom noteerde 3,6 procent hoger in koers.

DSM heeft zijn prijzen voor een aantal zogeheten specialty engineering materials voor Europa, Noord- en Zuid-Amerika en de Aziatisch-Pacifische regio verhoogd. De koers van het aandeel noteerde 1,3 procent hoger.

In Parijs noteerde de koers van het aandeel Stellantis, het nieuwe fusiebedrijf van Peugeot en Fiat Chrysler, een plus van 5,6 procent nadat UBS het aandeel op de kooplijst zette met een koersdoel van 21,00 euro.

De stevigste daler in Parijs betrof de koers van het aandeel ArcelorMittal met een verlies van 2,0 procent.

In Frankfurt liet Bayer de sterkste stijging zien. Daar kwam 1,5 procent bij. De koers van het aandeel Daimler zakte daarentegen 1,6 procent.

Galapagos voerde de lijsten in zowel Amsterdam als Brussel aan met een koersstijging van 3,5 procent na verschillende analistenrapporten. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,6 procent in het groen.

Wall Street was maandag gesloten in verband met Martin Luther King Day.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.