Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 19 januari 2021 20:35

Bescheiden winsten op Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag op bescheiden winsten, na een lang weekend vanwege Martin Luther King Day.

De S&P500 index klom 0,6 procent, de Dow Jones-index werd 0,3 procent meer waard en technologiebeurs Nasdaq kon 1,2 procent bijschrijven. 
 
De macro-economische agenda was leeg, maar het seizoen van de kwartaalresultaten van bedrijven raakte op stoom.

Nadat afgelopen vrijdag al enkele grote banken de boeken openden, was het de beurt aan Bank of America en Goldman Sachs. Ook Halliburton kwam met cijfers en vanavond nabeurs staat Netflix op het programma.

"De resultaten van grote banken doen vermoeden dat zij een stabilisering van de economie zien en dat de slechtste scenario's nog geen werkelijkheid zijn geworden", aldus fondsbeheerder Shaniel Ramjee van Pictet Asset Management. "Ondanks dat de coronacrisis nog niet voorbij is, zien banken al een opleving in de economie."

Bovendien hielden de aandelenmarkten zich in de afgelopen maanden goed staande, hetgeen volgens Ramjee leidt tot hogere handelsinkomsten bij sommige investeringsbanken. Ramjee zag dit bijvoorbeeld terug in de cijfers van Goldman Sachs.

Janet Yellen, door aankomend president Joe Biden gekozen als minister van financiën, zei in een hoorzitting voor de Senaat dat een langere en pijnlijke recessie dreigt als het Congres niet spoedig een nieuw steunpakket accordeert. De voormalige Fed-voorzitter, die de eerste vrouwelijke minister van financiën zou worden in de VS, wil dat beleidsmakers alles uit de kast trekken om het herstel van de Amerikaanse economie aan te jagen. "In de komende maanden hebben we meer steun nodig om het vaccin uit te rollen en scholen weer te kunnen openen."

"Het zal beleggers geruststellen dat Yellen zeer pragmatisch is in de manier waarop zij de crisis benadert, net als bij de Federal Reserve", aldus hoofdeconoom Ludovic Subran van Allianz.
 
De euro/dollar handelde op 1,2131. Olie werd duurder. Het Internationaal Energie Agentschap denkt dat het herstel van de vraag naar olie dit jaar iets minder sterk zal zijn dan eerder gedacht.

Bedrijfsnieuws

General Motors steeg 10 procent nadat zijn startupbedrijf voor een auto zonder chauffeur, Cruise, een samenwerking aankondigde met Microsoft, dat samen met andere bedrijven 2 miljard dollar in de onderneming steekt.

Grote techbedrijven zoals Facebook stonden op winst. 

"Er is een koop-de-dip-mentaliteit", zei Galy. "Cynisme duurt niet lang. Het laat zien dat aandelen nog aanzienlijk kunnen stijgen. 

Laserfabrikant Coherent laat zich overnemen door Lumentum, dat compyteronderdelen maakt. Coherent werd 32 procent minder waard, Lumentum 12 procent minder.

Goldman Sachs boekte afgelopen jaar 9,5 miljard dollar winst, waarvan.  4,5 miljard dollar in het vierde kwartaal. De nettorentebaten stegen veel sterker dan verwacht, van 1,1 miljard naar 1,4 miljard dollar. Toch daalde het aandeel 1,5 procent. 

Bank of America boekte minder winst maar hoefde ook minder voorzieningen voor oninbare leningen te nemen. Het aandeel stond licht lager. 

Halliburton zag de aangepaste kwartaalwinst hoger uitvallen dan verwacht, op 0,18 dollar per aandeel in plaats van de verwachte 0,15 dollar. Onder de streep resteerde een verlies van 235 miljoen dollar tegen een verlies van 1.653 miljoen dollar een jaar eerder. Het aandeel verloor 0,6 procent.

MGM Resorts International is niet van plan een nieuw bod uit te brengen op het Britse gokkantoor Entain. Het aandeel Entain daalde in Londen met ruim 16 procent. MGM stond ruim 2 procent hoger.

De Aandeelhouder TV

maart 9, 2021

Sectorrotatie zet door | 9 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 8, 2021

AEX 8 maart 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 8, 2021

Amerikaans stimuleringsplan voedt sectorrotatie

maart 8, 2021

Herstel AEX | 8 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:36

  TA van Edward Loef – De euro zakt weg

 • 12:00

  AEX index wacht op nieuwe impuls en ABN AMRO breekt uit

 • 08:54

  Senaat keurt steunpakket goed & Brent olie schiet boven de $70

 • 17:53

  TA van Edward Loef – Koerssprint in Porsche en Volkswagen

 • 13:33

  Meest verhandelde aandelen & opties van februari 2021 – populairste aandelen bij LYNX

 • 08:37

  Indices VS hard onderuit na toespraak Powell & China mikt op 6% groei

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Spannend OPEC-overleg

 • 16:53

  Beleggen in koffie: de beste koffie aandelen van dit moment

 • 08:51

  Stijgende rente en tegenvallend banencijfer zorgt voor dieprode beurzen

Masterclasses

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
08 mrt 14:29 Redactie

7 ondergewaardeerde aandelen

08 mrt 12:56 Nico Bakker

TA AEX: Randje Ravijn

08 mrt 11:14 Cees Smit

Cees Smit: Timing is everything