Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beleggers negeren strengere coronamaatregelen & stevige winsten in Azië

Beleggers negeren strengere coronamaatregelen & stevige winsten in Azië
19 jan 2021 om 08:53

De Amerikaanse beurzen bleven gisteren gesloten in verband met Martin Luther King Day. Ondertussen maken de Amerikanen zich klaar voor de inauguratie van Joe Biden op woensdag. In aanloop daarvan werd al bekend dat hij met een coronasteunpakket komt ter waarde van $1900 miljard dollar. Ook aankomende minister van financiën, Janet Yellen, is het daar mee eens. De oud voorzitter van de Fed denkt dat de huidige lage rente moet worden benut om met grote stimulering te komen.

De futures in New York wijzen op een hogere start vandaag. De S&P future staat 0,48% hoger en de Nasdaq noteert zelfs op een winst van 0,80%. Vanmiddag om 13:00 uur zullen Bank of America en Goldman Sachs de jaarcijfers bekendmaken. Na het slot om 22:00 uur is het de beurt aan Netflix. JPMorgan Chase verwacht dat het streamingplatform 6 miljoen abonnees mocht verwelkomen in het 4e kwartaal van 2020.

Azië groeit door

De Aziatische economieën lijken veel beter bestand tegen het coronavirus. De maatregelen zijn daar veelal kort en heftig geweest. Ondertussen blijven de fabrieken open en profiteren deze economieën dus. Dat is anders in Europa waar onze economie afhankelijker is van dienstverlening. In Hong Kon

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.