Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 15 januari 2021 12:46

Europese beurzen lager aan het begin van de middag

De Europese beurzen noteerden vrijdag lager na de stijgingen van eerder deze week en de markt neemt wat gas terug en wacht op hetgeen zich de komende dagen kan voordoen en dan met name rondom het steunvoorstel van de aanstaande president Joe Biden ter waarde van 1,9 biljoen dollar en de inauguratie van aanstaande woensdag.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een verlies van 0,7 procent op 407,20 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,6 procent naar 13.903,80  punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 1,0 procent met een stand van 5.622,25 punten. De Britse FTSE daalde vrijdag 0,9 procent naar 6.740,97 punten.

De Britten publiceerden vrijdag nogal wat cijfers. Om te beginnen de export over november, die bijna 4 procent steeg. Vervolgens de industriële productie in dezelfde maand die licht afnam. Ten derde de economische omvang over november die met 2,6 procent terugviel.

Frankrijk kwam met de definitieve inflatie over december naar buiten en die bleef op maandbasis staan op 0,2 procent.

De eurozone zag de export in november met 1,0 procent afnemen en de import met 4,2 procent.

In de Verenigde Staten staan de volgende punten op de agenda: naast de detailhandelsverkopen, de activiteitenindex van de stad New York over januari, de producentenprijzen over december, de bedrijfsvoorraden over november en het consumentenvertrouwen zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan over januari.

De Fed heeft vandaag een besloten vergadering.

Olie noteerde vrijdag lager. Een februari-future West Texas Intermediate noteerde 1,4 procent in het rood op 52,85 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 55,49 dollar werd betaald, een daling van 1,6 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,2136. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,2124 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2163 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Bouygues Telecom heeft vrijdag een strategisch plan voor de komende vijf jaar gepresenteerd, waarin het zich tot doel heeft gesteld om te groeien tot het op één na grootste mobiele telecombedrijf van Frankrijk. De koers van het aandeel noteerde 1,8 procent lager.

De koers van het aandeel SAP steeg 0,6 procent. De voorlopige cijfers van de automatiseerder waren beter dan verwacht. De operationele kasstroom kwam afgelopen jaar vermoedelijk uit op 7 miljard euro, grofweg een verdubbeling op jaarbasis. "Een significante overstijging van de al verhoogde outlook", merkte SAP zelf op.

De brouwers Heineken en AB InBev kregen vrijdag afwaarderingen van zowel Berenberg als Deutsche Bank om de oren. De koers van het aandeel Heineken daalde 0,8 procent naar 89,72 euro en AB InBev zag zijn aandelenkoers eveneens 0,8 procent dalen in dit geval naar 56,86 euro. 

In Frankfurt was er verlies voor het aandeel Adidas waar 2,8 procent van de koers af ging, en Heidelbergcement dat bijna 2,9 procent in koers verloor. Het aandeel Volkswagen ging met 1,2 procent in koers omhoog. 

In Parijs was alleen de koers van het aandeel Veolia Environnement een redelijke hoogvlieger met een winst van 2,1 procent. De minnen domineerden hier met het aandeel Carrefour waar meer dan 4,5 procent af ging, nu de Franse regering een overname van het bedrijf niet zonder meer een goed idee vindt.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het rood.

De S&P 500 daalde donderdag op het slot 0,4 procent op 3.795,54 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent tot 30.991,52 punten en de Nasdaq ging 0,1 procent lager op 13.112,64 punten.

De Aandeelhouder TV

maart 8, 2021

AEX 8 maart 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 8, 2021

Amerikaans stimuleringsplan voedt sectorrotatie

maart 8, 2021

Herstel AEX | 8 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 7, 2021

Correctie in tech-aandelen nog niet voorbij

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:36

  TA van Edward Loef – De euro zakt weg

 • 12:00

  AEX index wacht op nieuwe impuls en ABN AMRO breekt uit

 • 08:54

  Senaat keurt steunpakket goed & Brent olie schiet boven de $70

 • 17:53

  TA van Edward Loef – Koerssprint in Porsche en Volkswagen

 • 13:33

  Meest verhandelde aandelen & opties van februari 2021 – populairste aandelen bij LYNX

 • 08:37

  Indices VS hard onderuit na toespraak Powell & China mikt op 6% groei

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Spannend OPEC-overleg

 • 16:53

  Beleggen in koffie: de beste koffie aandelen van dit moment

 • 08:51

  Stijgende rente en tegenvallend banencijfer zorgt voor dieprode beurzen

Masterclasses

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
08 mrt 14:29 Redactie

7 ondergewaardeerde aandelen

08 mrt 12:56 Nico Bakker

TA AEX: Randje Ravijn

08 mrt 11:14 Cees Smit

Cees Smit: Timing is everything