Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen hopen op meer stimulus

Europese beurzen hopen op meer stimulus
14 jan 2021 om 18:30

De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 steeg 0,7 procent op een slot van 412,00 punten en de Duitse DAX won 0,4 procent op 13.988,70 punten. De Franse CAC 40 eindigde 0,3 procent in de plus op 5.681,14 punten en de Britse FTSE 100 steeg 0,8 procent tot 6.801,96 punten.

Marktanalist David Madden van CMC Markets sprak van een dag met bescheiden winsten en weinig volatiliteit. Volgens hem kijken beleggers uit naar een update van aankomend president Joe Biden over een omvangrijk stimulusplan van 1,3 tot 2 biljoen dollar.

De plannen worden vermoedelijk in de nacht van donderdag op vrijdag onthuld, en “het lijkt erop dat sommige handelaren het prima vinden om aan de zijlijn te blijven tot de update is geweest”, aldus Madden.

Op macro-economisch vlak was er aandacht voor Chinese exportcijfers, die een lichte vertraging toonden tussen november en december. Verder kromp de Duitse economie in 2020 met 5 procent, vooral als gevolg van de coronapandemie.

De euro/dollar noteerde licht lager op 1,2147. Valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe wees op de politieke onrust in Italië, waar voormalig premier Matteo Renzi zijn ministers heeft teruggetrokken uit de regeringscoalitie, waardoor het kabinet dreigt te vallen.

Olie werd iets goedkoper.
 
Bedrijfsnieuws

Tesco heeft in de afgelopen negentien weken de omzet flink zien aantrekken, dankzij sterke prestaties rond de kerstdagen. Het aandeel eindigde donderdag 0,3 procent lager.

Morgan Stanley verlaagde donderdag het advies voor ABN AMRO van Gelijkgewogen naar Onderwogen en Société Générale zette Aegon op de verkooplijst. ABN AMRO sloot 0,7 procent lager en Aegon daalde 0,6 procent.

De Franse autobouwer Peugeot heeft in 2020 zijn autoverkoop wereldwijd met 28 procent zien dalen naar 2,5 miljoen voertuigen. Het aandeel sloot 2,4 procent hoger in koers.

In Frankfurt steeg het aandeel Volkswagen 2,0 procent en Daimler 1,0 procent. Hekkensluiter was Infineon, dat 1,6 procent daalde. In Amsterdam wonnen ASML en ASMI juist 5,9 en 7,6 procent.

In Parijs noteerde Carrefour onderaan met een verlies van 2,5 procent na de ruime plus van woensdag, toen bleek dat er een Canadese koper voor de supermarktketen in de markt is. Die overname lijkt in Parijs niet met veel warmte te worden ontvangen.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot duidelijk hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.