Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot

Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot
14 jan 2021 om 08:09

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Amerikaanse dollar kreeg gisteren een klap doordat Biden terug een steunpakket zou willen voorzien van $2 biljoen. De vaccins, monetaire en fiscale stimuli en een stijgende inflatie zijn een optimale omgeving voor een beursrally. De S&P 500 ging gisteren 0,23% hoger en sloot op 3.809 punten. De technologie-index Nasdaq 100 kon 0,63% in het groen eindigen. De sluitingskoers was 12.973 punten. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,10% lager op 31.060 punten.

Koers Nasdaq

Ironisch afscheidscadeau voor Trump

De Chinese export is de afgelopen maand nog maar eens geëxplodeerd. Er is altijd veel te doen om het Chinese handelsoverschot, althans in Amerika. De Chinese export steeg 21,1% in vergelijking met november tot $281,93 miljard. In vergelijking met december vorig jaar, is dit een stijging van 18,1%. Deze enorme stijging is te danken aan het medisch materiaal die werd geëxporteerd. Denk hierbij aan mondmaskers en medische handschoenen. De Chinese import ging in december 6,5% omhoog tot een bedrag van $203,75 miljard. Dit heeft in december gezorgd voor een handelsoverschot van $78,17 miljard, het hoogste bedrag ooit. Dit handelsoverschot was één van de pijnpunten die Trump wo

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.