Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Topbankiers zien meer mensen verkassen van City naar Europa – media

Topbankiers zien meer mensen verkassen van City naar Europa – media
13 jan 2021 om 15:46

Een aantal topbankiers in Londen verwacht dat er meer banen en functies naar het Europese vasteland zullen verhuizen na Brexit. Dit schreef Financial News woensdag.

Na de formele uittreding van de Britten uit de Europese Unie deze maand, waren er enkele ‘hikken’, maar de transitie verliep grotendeels gladjes.

De Brexit-deal die op het laatste moment werd gesloten, liet grote vragen open voor de financiële dienstverleners. Banken en effectenhandelaren worstelen nog steeds met de interpretatie van de regels die toegang blijven verschaffen tot het markten op het Europese vasteland.

Een betekenisvol akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU over financiële dienstverlening kan nog jaren op zich laten wachten, volgens experts. In de tussentijd zullen er waarschijnlijk meer banen en diensten van Londen naar het vasteland verhuizen, denken de topbankiers die spraken met Financial News.

“Als sector kunnen we een breder scala aan functies zien migreren naar het continent na verloop van tijd, afhankelijk van de ontwikkeling van het regelgevingsklimaat”, zei Tiina Lee, de CEO van Deutsche Bank in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Clare Woodman van Morgan Stanley in Europa, verwacht volgens de website dat verdere veranderingen stukje bij beetje zullen gaan, en dat niet alles direct op de schop zal gaan.

Sommige topbankierts denken wel dat er op termijn tot wel 40.000 banen in de bankensector zullen verdwijnen uit Londen. 

Volgens de voorzitter van de Bank of England Andrew Bailey zijn er tot nu toe ongeveer 7.000 banen verloren gegaan.  Volgens CFO David Mathers van Credit Suisse valt de hoeveelheid activiteit die vanuit de City naar de EU is verhuisd, tot nu toe mee.

Zakenbanken zien Brexit ook als een kans volgens Financial News, bijvoorbeeld om te groeien in Europa en dichter bij hun klanten te zijn. De meeste topbankiers denken toch dat de City het grootste financiële centrum in Europa blijft. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.