AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Trump zorgt voor sell off van Big Tech & Tesla meer waard dan energiesector VS

Trump zorgt voor sell off van Big Tech & Tesla meer waard dan energiesector VS
12 jan 2021 om 08:48

De Amerikaanse beurzen zijn gisteren lager gesloten. De S&P 500 verloor 0,66% en sloot daarmee vlak onder de 3800 punten. De Nasdaq Composite deed het met een verlies van 1,25% op 13.036 punten vele malen slechter. Dat had onder meer te maken met de situatie rondom Trump. Zo zijn de democraten op het aller laatste moment nog een afzettingsprocedure gestart. Maar zoals u weet heeft Twitter de Amerikaanse president ook nog eens verbannen van twitter. In reactie hierop verloor het aandeel 6,4%, maar ook andere grote techbedrijven hadden het hierdoor zwaar.

De vraag of Big Tech namelijk niet te veel macht heeft gekregen wordt nu steeds actueler. Ook de Duitse bondskanselier Merkel noemde de verbanning problematisch. Alphabet verloor 2,09% en Facebook ging met bijna 4% onderuit. Apple werd 2,27% lager gezet.

De futures in de VS staan gedurende de ochtend tot 0,34% hoger.

Tesla meer waard dan Amerikaanse energiesector

De waardering van Tesla is zo stevig opgelopen dat de autobouwer inmiddels meer waard is dan 10 van de grootste traditionele autobouwers samen. Maar Tesla is inmiddels ook meer waard van de gehele S&P 500 energy sector. Het wordt allemaal een beetje te veel van het

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!