Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Citi zet Adyen op verkooplijst

Beursblik: Citi zet Adyen op verkooplijst
4 jan 2021 om 14:46

Citi Research heeft maandag het advies voor Adyen verlaagd van Houden naar Verkopen, maar stelde het koersdoel wel opwaarts bij van 1.445 naar 1.470 euro. Dit bleek uit een groot sectorrapport van de Amerikaanse bank.

“Groei tegen een onredelijke prijs”, oordeelden de analisten van Citi. Afgelopen jaar bood Adyen een rendement van 170 procent. Voor 2021 voorzien de analisten een aanhoudende sterke omzetgroei, mede dankzij het op stoom komen van de deal met eBay en een mogelijk herstel in de reisbranche.

Maar na 2021 denkt Citi dat de groei flink zal terugvallen, zoals FactSet ook becijferde. Vermoedelijk is de groei dan nog maar 0 tot 5 procent. De huidige waardering gaat evenwel uit van een veel sterkere groei, aldus Citi. Met die verwachtingen zou Adyen in 2030 4,9 biljoen dollar moeten verwerken. Dat is een marktaandeel van ruim meer dan 10 procent, benadrukte Citi.

“Nieuwe segmenten als zakelijke betalingen en het zelf uitgeven van diensten zijn interessant, maar zullen een minimale omzet op de middellange termijn genereren. We worstelen daarom om de verwachtingen te rechtvaardigen, ondanks de ontegenzeggelijke kwaliteit van Adyen.”

De bank erkent overigens dat de factor schaarste een rol speelt bij het aandeel Adyen, nu de Duitse rivaal Wirecard is weggevallen door een boekhoudschandaal.

Op een groen Damrak daalde het aandeel Adyen 1,8 procent naar 1.870,50 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Adyen

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.