NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie woensdag, 2 september 2009 09:59

Global State nadert moment van de waarheid

Trump Towers moest het prestige-project van de Nederlandse vastgoedmaatschappij Global State worden. De kredietcrisis gooide roet in het eten en de betrokken participanten moeten vrezen voor hun inleg. Alleen als de participanten bijstorten dan zal GE Capital bereid zijn een nieuwe lening te verstrekken, en dit is nodig aangezien de huidige lening bijna afloopt. Overigens gelooft Dick Beijen, directeur en oprichter van Global State, er niet in dat de Trump Towers er ooit nog zullen komen, zo valt vandaag te lezen in het FD. Beijen hoopt door bijstorting van de partcipanten tijd te winnen en zo de recessie te overleven. Op dit moment is de waarde van de grond, waarvoor de inleg van de participanten is gebruikt, grosso modo gehalveerd. Door betere tijden af te wachten rekent Beijen er op dat een groter deel van de inleg kan worden teruggehaald bij verkoop. Storten participanten niet bij dan is de kans groot dat de bank de grond zal opeisen, met alle gevolgen van dien voor de participanten.

 

Dick Beijen Niet alleen in Amerika

Global State kent niet alleen problemen bij het prestige-project in Amerika, ook een project in Boedapest ligt onder vuur. Een (tijdelijke) oplossing voor dit project lijkt evenwel binnen handbereik. Beijen hoopt de betrokken bank te kunnen overtuigen om de 130 koopappartementen te mogen omzetten in huurappartementen om zo de recessie te overleven (dankzij huurinkomsten) en in betere tijden over te gaan op de geplande verkoop. In oktober hoopt Global State een akkoord te krijgen voor deze constructie.

 

Nieuwe projecten op stapel

Hoewel Global State momenteel al zijn mankracht (inmiddels gehalveerd) nodig lijkt te hebben voor de diverse reddingsoperaties, heeft het vastgoedbedrijf toch besloten om een nieuw project in de markt te zetten. Het nieuwe fonds moet tenminste 50 miljoen dollar groot worden en profiteren van partijen die onder druk van de krimpende Amerikaanse economie hun vastgoed tegen (te) lage prijzen moeten verkopen. Het initieren van nieuwe fondsen is overigens bittere noodzaak, een belangrijk deel van de inkomsten val Global State worden op deze wijze gegenereerd.

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
info@abmos.nl of +31(0)50-711 39 93

De Aandeelhouder TV

juli 1, 2022

Philips en Inflatiecijfers | 1 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juni 30, 2022

AEX Maandafsluiting – 30jun22

juni 30, 2022

De ideale wereld. De wereld is momenteel ziek, maar wij gaan hem samen beter maken | Golden Crosses

juni 30, 2022

KansHebber Galapagos

Het laatste beursnieuws

updates

 • 07:00

  Nasdaq noteert slechtste kwartaal sinds 2008 vanwege rentevrees

 • 17:03

  TA van Edward Loef – Goud en zilver in de uitverkoop?

 • 13:00

  Diagonal spread: optiestrategie met veel mogelijkheden

 • 13:00

  Calendar spread: inspelen op verschillende looptijden

 • 08:29

  Beurs blijft onrustig; Europa opent ruim 1% lager

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Shell wel, Just Eat Takeaway niet

 • 09:44

  ETF van de week: Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7)

 • 08:09

  Weer een bearmarket rally en olieprijs blijft sterk

 • 19:42

  TA van Edward Loef – Twijfels over de olieprijs?

Masterclasses

Columns

Nieuw
30 jun 11:50 Redactie

ETF v/d Week: Infrastructuur

29 jun 11:25 Nico Inberg

Uitkotsmoment Just Eat Takeaway

29 jun 09:19 Nico Inberg

Sofina: Grootste deelneming een vraagteken