NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie woensdag, 1 oktober 2008 08:49

Van Lanschot Bankiers versterkt positie in Belgie

Van Lanschot Bankiers België NV neemt 100 procent van de aandelen in Buttonwood Vermogensbeheerders NV over. Met deze overname versterkt Van Lanschot haar positie als bank voor de vermogende particulier in België. De overdracht van de aandelen vindt vandaag, 1 oktober 2008, plaats.
 
Buttonwood

Buttonwood is een in 1999 opgerichte vermogensbeheerder met in totaal 400 miljoen euro aan Assets under Management. Buttonwood, met vestigingen in Kortrijk en Brugge, richt zich op de vermogende particulier in België en maakte de laatste jaren een sterke groei door. Philip Forman, Gedelegeerd Bestuurder van Buttonwood: "Met de overname door Van Lanschot heeft Buttonwood voor zijn klanten de ideale connectie gelegd naar de toekomst. Onze keuze voor Van Lanschot werd duidelijk bepaald door het respect dat Van Lanschot heeft voor de klassieke en onafhankelijke benadering van het beleggingsvraagstuk van de klant, de reputatie van Van Lanschot en hun expertise op het vlak van open architectuur."
 
Van Lanschot België

Van Lanschot België ontwikkelt zich steeds meer tot de onafhankelijke adviseur par excellence voor de vermogende Belgische particulier. Ook bedient zij in België woonachtige vermogende Nederlanders. Gerrit Verlodt, voorzitter van het Directiecomité Van Lanschot België: "De overname van Buttonwood past uitstekend binnen de strategie van Van Lanschot, waarin België de tweede thuismarkt is. Met een stevige organische groei en selectieve overnames zoals deze willen we onze positie in België als bank voor de vermogende particulier verder versterken."

De Aandeelhouder TV

augustus 18, 2022

Philips Trend is nu eenmaal Trend

augustus 18, 2022

Inflatie, BAM, Boskalis en Tencent | 18 augustus 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 17, 2022

AEX krijgt flinke tik – 17aug22

augustus 17, 2022

Alfen Bijgeladen

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:33

  Beleggers krijgen reality check door FOMC Minutes

 • 17:25

  TA van Edward Loef – DAX draait bij weerstand

 • 14:07

  Aandeel Disney: flinke groei voor streamingdienst Disney+

 • 14:59

  De Jade Lizard optiestratgie

 • 08:06

  Sterke cijfers Walmart en Home Depot stuwen Dow Jones index

 • 08:18

  TA van Edward Loef – Dow Jones aandelen weer koopwaardig?

 • 09:04

  TA van Edward Loef – 10% winstpotentieel in NASDAQ Inc.

 • 08:58

  AEX opent hoger, maar olieprijs ligt onder druk

 • 12:38

  AEX wacht op nieuwe impulsen & bodemproces bij Just Eat Takeaway

Masterclasses

Columns

Nieuw
18 aug 14:15 Redactie

ETF v/d Week: Digital Payments

18 aug 09:13 Redactie

Terugkijken: Chatten met Albert

17 aug 17:41 Jordy Beuving

Tencent: weinig positiefs op korte termijn