Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Van Lanschot Bankiers versterkt positie in Belgie

Van Lanschot Bankiers versterkt positie in Belgie
1 okt 2008 om 08:49

Van Lanschot Bankiers België NV neemt 100 procent van de aandelen in Buttonwood Vermogensbeheerders NV over. Met deze overname versterkt Van Lanschot haar positie als bank voor de vermogende particulier in België. De overdracht van de aandelen vindt vandaag, 1 oktober 2008, plaats.
 
Buttonwood

Buttonwood is een in 1999 opgerichte vermogensbeheerder met in totaal 400 miljoen euro aan Assets under Management. Buttonwood, met vestigingen in Kortrijk en Brugge, richt zich op de vermogende particulier in België en maakte de laatste jaren een sterke groei door. Philip Forman, Gedelegeerd Bestuurder van Buttonwood: “Met de overname door Van Lanschot heeft Buttonwood voor zijn klanten de ideale connectie gelegd naar de toekomst. Onze keuze voor Van Lanschot werd duidelijk bepaald door het respect dat Van Lanschot heeft voor de klassieke en onafhankelijke benadering van het beleggingsvraagstuk van de klant, de reputatie van Van Lanschot en hun expertise op het vlak van open architectuur.”
 
Van Lanschot België

Van Lanschot België ontwikkelt zich steeds meer tot de onafhankelijke adviseur par excellence voor de vermogende Belgische particulier. Ook bedient zij in België woonachtige vermogende Nederlanders. Gerrit Verlodt, voorzitter van het Directiecomité Van Lanschot België: “De overname van Buttonwood past uitstekend binnen de strategie van Van Lanschot, waarin België de tweede thuismarkt is. Met een stevige organische groei en selectieve overnames zoals deze willen we onze positie in België als bank voor de vermogende particulier verder versterken.”

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.