Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fornix praat over een overname in Spanje

Fornix praat over een overname in Spanje
31 mrt 2008 om 08:13

Fornix BioSciences is in gesprek met BIAL – S.G.P.S., S.A. (BIAL) aangaande de mogelijke acquisitie van de Allergiedivisie van BIAL in Spanje en Portugal opererend onder de naam “BIAL-Aristegui”. De gesprekken hebben er toe geleid dat Fornix en BIAL afgelopen weekeinde een intentieverklaring hebben getekend. De intentieverklaring is goedgekeurd door de Raad van Commissarissen van Fornix.

 

Toekomst

De acquisitie van BIAL-Aristegui zal een belangrijke strategische stap voor Fornix zijn omdat het invulling geeft aan de ambitie van Fornix om te groeien door middel van uitbreiding en diversificatie van de activiteiten in haar Allergiedivisie. BIAL-Aristegui is een top drie speler in Spanje en Portugal en beschikt over een volledige productportfolio op het gebied van immunotherapie producten zowel in de vorm van injecties (SCIT) alsook voor toediening door middel van druppels onder de tong (SLIT). Daarnaast beschikt BIAL-Aristegui over een vooraanstaand en gerenommeerd R&D team met enkele productontwikkelingen in de pijplijn. De acquisitie zal Fornix’ positie in de Europese allergie markt aanzienlijk versterken.

 

Voorwaarden

De voorgenomen acquisitie is onderworpen aan gebruikelijke voorwaarden waaronder een uitgebreid due diligence onderzoek. Fornix en BIAL streven naar ondertekening van definitieve overeenkomsten voor eind juni van dit jaar. Fornix zal de acquisitie ter finale goedkeuring voorleggen aan haar aandeelhouders in een nader aan te kondigen buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van Fornix.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.