Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stork Industry Services doet twee overnames

Stork Industry Services doet twee overnames
31 okt 2007 om 15:22

Stork Industry Services maakte vandaag bekend een belang van 70 procent in Exmont Engineering te Bratislava, Slowakije te hebben genomen. Hiertoe hebben partijen onlangs een overeenkomst getekend. Naar verwachting wordt de acquisitie eind november afgerond. Tevens heeft Stork vandaag een contract ondertekend voor de overname van 100 procent van de aandelen van Istimewa Elektro te Vlissingen. Beide overnames geven invulling aan de groeistrategie van Stork.

Exmont

Exmont is gespecialiseerd in industriële installatiewerkzaamheden en telt ruim 200 medewerkers. Stork krijgt hiermee toegang tot flexibel inzetbare vakmensen die in Nederland steeds lastiger te werven zijn. De overname geeft Stork Industry Services een ingang in de snel groeiende Centraal-Europese markt.

Als technisch dienstverlener is Exmont marktleider in de olieverwerkende procesindustrie in Slowakije. Het bedrijf is bekend om haar expertise in (prefab) piping en het aansturen en uitvoeren van shutdowns. Daarnaast is Exmont sterk in het bouwen van opslagtanks en verflijnen voor de auto-industrie. Hoewel het thuisland Slowakije een solide basis biedt, is Exmont zeer actief in andere EU lidstaten, waaronder Duitsland, Zweden en België.

Istimewa

Istimewa heeft een sterke positie in de offshore, industrie en infrastructuur zoals stuwen, sluizen en bruggen. De omzet van Istimewa bedraagt jaarlijks ongeveer 20 miljoen euro en het bedrijf telt circa 130 medewerkers. De vakverenigingen zijn ingelicht en de ondernemingsraden hebben een positief advies uitgebracht.

Uitbreiding van de expertise op het gebied van Elektrotechniek & Instrumentatie en Industriële Automatisering maakt deel uit van de strategie van Stork Industry Services. Over de overnamecondities worden geen mededelingen gedaan.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.