Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Zinkgigant Nyrstar maakt beursdebuut

Zinkgigant Nyrstar maakt beursdebuut
29 okt 2007 om 15:16

Nyrstar heeft een succesvolle beursgang achter de rug. De vraag van beleggers overtrof het aanbod ruimschoots. Aandeelhouders Umicore en Zinifex verkopen vandaag zodoende 87 miljoen aandelen. Nyrstar wordt dankzij de introductieprijs van 20 euro gewaardeerd op 2 miljard euro.

Umicore en Zinifex doen, mocht de overwijzingsoptie worden toegekend, tevens de resterende 13 miljoen aandelen van de hand. In dit geval worden alle aandelen van Nyrstar vrij verhandelbaar. Een beslissing daarover wordt 5 december bekendgemaakt. Het is de verwachting dat Nyrstar bij de eerstvolgende gelegenheid wordt toegelaten tot de Bel20, de eredivisie van de Brusselse aandelenbeurs.

Dividend

De zinkproducent is voornemens om na de beursintroductie een dividend van minstens 30 procent uit te keren van de nettowinst. Ook gaat de onderneming in 2008 dividend uitkeren over de vier laatste maanden van 2007.

Nyrstar

Nyrstar is ‘s werelds grootste zinkproducent en tevens een van de grootste smelting- en raffinagebedrijven van primair lood. De groep produceert eveneens bijproducten waaronder koper, goud, indium en geraffineerd zilver. Er werken 4000 mensen bij het bedrijf, dat vorig jaar meer dan 1 miljoen ton zink en 224.000 ton lood produceerde. De omzet bedroeg 3,17 miljard euro.

Bron: Emissies.com

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.