Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak loopt in de pas met Wall Street

Damrak loopt in de pas met Wall Street
30 aug 2007 om 17:26

De AEX index, die na de sterke opening vanochtend tot onder haar startpunt was weggezakt, wint weer terrein. Dankzij een rustige opening op Wall Street stond de hoofdgraadmeter om 17:00 uur vanmiddag op een plus van 1,06 procent op 516,18 punten. De AMX noteert 0,63 procent hoger.

In het nieuws

Ahold won flink op basis van sterke halfjaarcijfers. Het supermarktconcern stond aan het eind van de handelsdag maar liefst 5,5 procent hoger. Verder kwamen lokale fondsen Macintosh, Ctac en AND met halfjaarresultaten. Pharming kwam met positief nieuws betreffende het middel Rhucin.

Stijger en dalers

Naast blikvanger Ahold deed mede-AEX fonds TomTom (+3,9%) het ook goed op de uitgesproken verwachting dat het marktaandeel zal verbeteren in het vierde kwartaal. Heineken (+3,6%) herstelde zich van de koersval van gisteren, die te wijten was aan zwakke cijfers. Zwaargewicht Koninlijke Olie pluste 1,9 procent.

Verliezer van de dag was SBM Offshore (-2%), dat wederom moest inleveren na de tegenvallende halfjaarcijfers van eergisteren. Automatiseerder Ordina stond aan kop in de AMX: plus 8,3 procent.

Europa en Amerika

In Europa profiteerden alle beurzen van het lichte herstel in Amerika. De DAX won 0,67 procent, de CAC40 deed daar nog een schepje bovenop: plus 1,19 procent.

Op Wall Street zijn de beurzen aardig rustig begonnen. Na een redelijk zwak eerste uur klimt de Dow ietwat: een rode 0,39 procent op 13.238 punten. Tech-beurs Nasdaq doet het aanmerkelijk beter met een winst van 0,43 procent. De S&P 500, die breed is samengesteld, verliest licht: min 0,18 procent.

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.