Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak negatieve dag achter de rug

Damrak negatieve dag achter de rug
28 aug 2007 om 17:42

De Amsterdamse beurs kende vanochtend een lagere opening dan het slot van afgelopen vrijdag. Gedurende de dag werd het sentiment onder beleggers alleen maar negatiever. De opening van Wallstreet was daarbij ook nog eens slecht, met als gevolg dat de koersen in Amsterdam nog verder daalden. Uiteindelijk sloot de AEX op 507,55 punten, een verlies van ruim 2 procent. Ook de AMX verloor 1,61 procent.

 

Stijgers en dalers

Grootste daler van vandaag was zondermeer Spyker. De sportwagenfabrikant verloor ruim 20 procent van zijn beurswaarde toen bekend werd gemaakt dat twee schuldeisers het faillisement hadden aangevraagd. Spyker ontkende dit echter keihard waardoor de koers weer iets van zijn verlies terugwon. Aan het einde van de dag stond de teller nog altijd 9 procent in de min. Daarnaast hadden ook de uitzenders een moeilijke dag. USG verloor bijna 4 procent en Vedior 3 procent. Stijgrs waren er vandaag weinig. Degene die een winst noteerden, zijn vooral  te vinden onder de automatiseerders. Sopheon won 4 procent, Logica CMG en Getronics respectievelijk 1,3 en 0,3 procent. 

 

Europa en Amerika

In Europa was het een zelfde laken een pak als op de beurs van Amsterdam, alle indices in het rood. De Franse Cac40 verliest ruim 2 procent waar de Duitse Dax het verlies weet te beperken tot 0,81 procent. 

 

In Amerika staat de Dow Jones-index op dit moment op 13.189,31 punten, een verlies van 1 procent. De Nasdaq en de S&P500 doen het eveneens slecht en noteren een verlies van respectievelijk 1,17 en 1,22 procent.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.