Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Arcadis doet overname in Engeland

Arcadis doet overname in Engeland
13 aug 2007 om 08:49

ARCADIS heeft vandaag bekend gemaakt dat het 100% van de aandelen overgenomen van de Engelse ondernemingen APS Project Management Ltd and APS Cost Management Ltd. en 70% van APS Gulf FZ LLC in Dubai, alle onderdeel van de APS Group. De APS Group telt in totaal circa 70 medewerkers en heeft een omzet van GBP 9 miljoen (EUR 13 miljoen). Verwacht wordt dat de acquisitie direct zal bijdragen aan de winst per aandeel. Verdere financiële details zijn niet vrijgegeven.

 

APS, het bedrijf

APS is gespecialiseerd in projectmanagement, kostenmanagement en vastgoedadvisering voor opdrachtgevers in de private sector. De onderneming richt zich daarbij op commercieel vastgoed, woningbouw, winkelpanden, recreatieve voorzieningen, telecommunicatie en vastgoed voor financiële dienstverleners. APS heeft een uitgebreide projectportefeuille onder handen. Het bedrijf is vooral actief in het Verenigd Koninkrijk en heeft kantoren in Londen en Bristol. Daarnaast heeft APS een kantoor in Dubai, van waaruit APS Gulf opereert.

 

Toelichting op de overname

"De overname van APS versterkt onze positie in de Engelse markt voor projectmanagement en helpt ons een positie op te bouwen in het Midden-Oosten," aldus Michiel Jaski, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS. "De acquisitie van APS via onze Engelse dochteronderneming AYH is een volgende stap in de transitie van onze activiteiten in het gebouwensegment naar diensten met een hogere toegevoegde waarde. Daarnaast versterkt APS ons ARCADIS Worldwide Project Consulting initiatief, waarmee we klanten ondersteunen bij de ontwikkeling en het management van hun wereldwijde vastgoedportefeuilles."

 

"Met deze stap realiseren we de mogelijkheid voor APS om de groei te maximaliseren binnen de huidige gunstige marktomstandigheden. Daarnaast verbreedt het de mogelijkheden voor ons management en onze medewerkers om zich in een internationale onderneming te ontwikkelen," zegt Eric Wallace, voorzitter van de APS Group. "Ook onze klanten zullen van deze stap profiteren, omdat we in de combinatie met AYH en ARCADIS, daadwerkelijk in staat zijn om wereldwijd onze projectmanagement diensten aan te bieden."

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.