Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING dankzij ABN op een mooi resultaat

ING dankzij ABN op een mooi resultaat
8 aug 2007 om 08:46

ING maakte vandaag bekend dat het in het afgelopen kwartaal een winst wist te behalen van 2,56 miljard euro. Dit is een stijging van 27 procent ten opzichte van een jaar geleden. Hierbij dient opgemerkt te worden dat het winstcijfers positief is beinvloed door enkele eenmalige meevallers. Door de verkoop van belangen in Numico en ABN AMRO wist de bankverzekeraar een mooie boekwinst te realiseren. Zo leverde de verkoop van ABN AMRO 573 miljoen euro op, met dank aan de overnameperikelen. Exclusief deze eenmalige meevallers zou de winst met 8,2 procent zijn gestegen.

 

Toelichting op de cijfers

Bestuursvoorzitter Michel Timant schrijft het fraaie resultaat toe aan de “stevige economie en de goede marktomstandigheden”. Financieel directeur John Hale zegt dat de problemen op de hypotheekmarkt in de Verenigde Staten dit jaar geen invloed zullen hebben op de resultaten van ING. Gisteren maakten diverse kranten nog melding van het feit dat ING hier wel degelijk voor moest vrezen. Vandaag werd dit dus ontkracht.

 

De verzekerings en de banktak uitgesplitst 

Met de verzekeringsactiviteiten wist ING een operationeel resultaat van bijna 2 miljard euro te realiseren. Dit bijna een half keer zoveel als dezelfde periode vorig jaar. Met bankieren werd ongeveer evenveel als vorig jaar verdiend, namelijk ruim 1,3 miljard euro.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.