Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BAM presenteert overname in Belgie

BAM presenteert overname in Belgie
6 aug 2007 om 16:46

Koninklijke BAM Groep heeft overeenstemming bereikt over de verwerving van alle aandelen van de Belgische infrabouwer Betonac nv, gevestigd te Sint-Truiden. De aandelen zijn in eigendom van het management. Naar verwachting zal de transactie binnen enkele weken zijn afgerond.

 

Betonac

Betonac heeft een jaaromzet van circa 100 miljoen euro. De onderneming telt ongeveer 350 medewerkers. Betonac is opgericht in 1910 en gespecialiseerd in de aanleg van wegen in beton en asfalt, alsook in de bouw van infrastructurele voorzieningen, zoals bruggen, tunnels, viaducten, waterbouwkundige werken, grondwerken, rioolwaterzuiveringsstations en geluidschermen. Betonac is de belangrijkste bouwonderneming voor de aanleg van autosnelwegen in beton in België. De onderneming beschikt over een eigen wegenbouwkundig laboratorium, alsmede over een eigen asfaltcentrale.

 

Strategie

De voorgenomen overname van Betonac past in de groeistrategie van BAM, zoals eind vorig jaar is uiteengezet met de bekendmaking van de strategische agenda 2007-2009. Het vormt een wezenlijke aanvulling op de infra-activiteiten die al op de Belgische markt worden ontplooid door de werkmaatschappijen Galère en CEI-De Meyer. Het huidige management zal naar verwachting nog enkele jaren aan Betonac verbonden blijven.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.