Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs houdt verlies beperkt

Amsterdamse beurs houdt verlies beperkt
1 aug 2007 om 17:07

De Amsterdamse beurs heeft in de loop van de middag het stevige verlies van vanmorgen enigszins goedgemaakt. Vooral de verliezen bij de financials, als ING en Aegon, liepen terug. De AEX staat nu op 523,90 punten, een verlies van 1,89 procent. De AMX leidt een verlies van 1,81 procent.

Stijgers van vandaag waren ondermeer Arcelor Mittal met 1,5 procent. De staalreus presenteerde vandaag goede halfjaarcijfers. De winst steeg met 45 procent ten opzichte van een jaar geleden. Ook TomTom pakte dik een half procent winst, terwijl de Amerikaanse concurrent Garmin juist vandaag een recordomzet bekend maakte.

Wolters Kluwer, dat vandaag ook de cijfers presenteerde, wist 14 procent meer winst te maken. De doelstellingen voor dit jaar blijven gehandhaafd. Het leverde de uitgever op deze slechte beursdag een verlies van net geen 3 procent op. Ook maakte het concern bekend een meerderheidsbelang in een Russische uitgeverij te hebben verworven. Een van de grote verliezers bleek Aalbers Industrie met 4,3 procent.

 

Amerika


De Amerikaanse effectenbeurzen kwamen gisteren in de verliezen terecht. Oorzaak waren verontrustende berichten vanuit de huizen- en hypothekenmarkt en de stijgende olieprijs. Vandaag bleek dat de groei in de industriele sector is gedaald en dat de banengroei tegenviel. In de afgelopen vier jaar was de banengroei niet zo laag. Navteq en Garmin, de Amerikaanse concurrenten van Tele Atlas en TomTom maakten vandaag recordomzetten bekend.

De Dow Jones-index staat op dit moment op 13.188,49 punten, een klein verlies van 0,18 procent. De Nasdaq en de S&P500 doen het minder goed en noteren een verlies van respectievelijk 0,79 en 0,29 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.