AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie maandag, 1 augustus 2005 16:50

Ferrari

Mediobanca nam in juni 34% van de aandelen Ferrari over van het noodlijdende autoconcern Fiat onder de toezegging dat het de sportwagenfabrikant zou voorbereiden voor een beursgang die binnen 24 maanden moet plaatsvinden. De beursgang moet Fiat de mogelijkheid geven op termijn zijn resterende belang te verzilveren. Mubadala Development Co heeft nu een 5%-belang in de sportwagenfabrikant weer over genomen van Mediobanca. Mabadala Development Co is en investeringsmaatschappij van het emiraat Abu Dhabi. Deze transactie is onderdeel van het programma gericht op het geleidelijk terug brengen van mediobanca's belang en het vergroten van de waarde, wat ook zal gebeuren door middel van een beursgang. Inmiddels heeft Mediobanca een 10%-pakket herplaatst bij Commerzbank, Lehman Brothers en twee kleinere Italiaanse banken. Fiat houdt nog 56% van de aandelen en Piero Ferrari, erfgenaam van oprichter van het bedrijf, houdt zelf nog 10% van de aandelen. Na alle herplaatsingen houdt Mediobanca 10% van de aandelen plus een converteerbare lening die kan worden omgezet in een belang van nog eens 7,5%.


Ferrari heeft aangegeven dat Mubadala Development Co een buitengewoon betrouwbare en stabiele aandeelhouder is. Met de investeringsmaatschappij uit Abu Dhabi gaat de Ferrari een strategische alliantie aan die professionele rijscholen exploiteert en de mogelijkheden van merkontwikkeling en merchandising onderzoekt.

De Aandeelhouder TV

oktober 4, 2022

Petje op, petje af… | 4 oktober 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 3, 2022

Amerikaanse aandelen prijzen al behoorlijk wat slecht nieuws in

oktober 3, 2022

KPN sprintje – 03okt22

oktober 3, 2022

Eurobonds interessant instapmoment?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • LIVE Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
04 okt 14:24 Nico Inberg

Houd moed: alles wordt (langzaam) goedkoper

04 okt 12:17 Redactie

Saxo: Winter is coming

04 okt 09:25 Bas Heijink

DAX: Duitse beurs verder omlaag?