Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

IHC Caland

IHC Caland
25 aug 2003 om 17:33

Het maritieme bedrijf IHC Caland sluit zijn scheepswerf Van der Giessen-de Noord. Daardoor verliezen ongeveer vierhonderd mensen hun baan. Verder splitst IHC Caland het bedrijf op in twee ondernemingen. De ene tak gaat zich bezighouden met bagger- en scheepsbouwactiviteiten en de andere met offshoreactiviteiten in olie en gas.
Het is de bedoeling dat beide ondernemingen een eigen beursnotering krijgen.

In het vierde kwartaal van 2003 worden de aandeelhouders bijeengeroepen. Zij moeten toestemming geven voor de splitsing. Volgens IHC Caland is het nodig het bedrijf te verdelen zodat beide onderdelen hun strategische doelstellingen kunnen halen. De twee activiteiten vertonen op dit moment weinig synergie. De afsplitsing moet aan het einde van dit jaar een feit zijn.

De huidige bestuursvoorzitter van IHC Caland J. van Dooremalen gaat de nieuwe onderneming leiden, waarin de activiteiten van IHC Holland en Merwede Shipyard worden gevoegd. D. Keller volgt van Dooremalen op als bestuurder van IHC Caland. Keller is nu directeur van de offshore olie- en gasactiviteiten.

IHC Caland maakte dit bekend bij de presentatie van de resultaten over het eerste halfjaar. Het bedrijf boekte een nettowinst van 34,2 miljoen dollar (31,5 miljoen euro). Een jaar eerder boekte het een winst van 42,4 miljoen dollar. Omgerekend in euro’s is de winstval nog veel groter, gezien de veranderingen in de koersen van de dollar en de euro. De omzet van de onderneming steeg van 833 miljoen dollar naar 1,1 miljard dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.