Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TIE

TIE
14 aug 2003 om 23:39

TIE plaatst onderhands 675.000 nieuwe aandelen tegen een prijs van EUR 0,24 bij een professionele belegger.
De transactie zal deze week worden voltooid waardoor de kaspositie van TIE wordt versterkt met 162.000 euro. Het totale aantal uitstaande aandelen na deze emissie komt dan op 19.135.225.

Eerder deze week maakte TIE Holding bekend dat het ondershands al 875.000 nieuwe aandelen geplaatst had bij een professionele belegger, ook tegen een prijs van EUR 0,24 per stuk. Daardoor versterkte TIE haar kaspositie al met EUR 210.000. Dick Raman (CEO): TIE is momenteel in gesprek met enkele professionele beleggers omtrent het ondershands plaatsen van aandelen om de kaspositie van het bedrijf verder te versterken. Vandaag hebben wij met een partij reeds overeenstemming kunnen bereiken en de transactie succesvol kunnen afgeronden, aldus de topman.

Begin deze maand (1 augustus) werd door CEO Raman juist gevreesd voor een faillissement van softwarebedrijf TIE. Deze boodschap werd vrijgegeven nadat TIE bekendmaakte dat een eerder publiek gemaakte aandelenplaatsing mislukt was, waardoor een kastekort leek te ontstaan. In verband hiermee doet TIE dan ook het grootste onderdeel in de uitverkoop, namelijk de Amerikaanse tak. Verder onderzoekt het bedrijf strategische alternatieven voor de toekomst van TIE. Raman stelde toen ook dat hij op dagelijkse basis met zijn twee kredietverstrekkers, Delta Lloyd Bank en Berkshire Investments, in gesprek is over de huidige penibele situatie.
Delta Lloyd en Berkshire, een Amerikaanse risicokapitaalverstrekker, hebben ieder EUR 2,5 miljoen uitstaan bij TIE.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.