Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Apple boekt bijna verdubbeling van de winst

Apple boekt bijna verdubbeling van de winst
18 jan 2011 om 22:58

De winst van Apple is in het fiscale eerste kwartaal verdubbeld tot 6 miljard dollar. Het betreft de periode van oktober tot en met december. Per aandeel maakte Apple een winst van 6,43 dollar. De omzet kwam uit op 26,74 miljard dollar, maar liefst 71 procent meer dan een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een kwartaalomzet van 24,3 miljard dollar bij een winst per aandeel van 5,41 dollar. Een jaar eerder boekte Apple over dezelfde periode nog een omzet van 15,7 miljard dollar en een winst per aandeel van 3,67 dollar.

 

Fenomenale decembermaand

In de periode van oktober tot en met december verkocht het bedrijf van CEO Steven Jobs maar liefst 16,2 miljoen iPhones en 7,3 miljoen iPads. De decembermaand was "fenomenaal". Apple beloofde in de toelichting op zijn cijfers enkele "spannende zaken" in de pijplijn te hebben waaronder de samenwerking met Verizon.

 

Ziekteverlof Steve Jobs

De koers van het aandeel Apple reageerde vanochtend met een verlies van enkele procenten nadat Jobs maandag bekend maakte opnieuw met ziekteverlof te gaan. Onduidelijk is voor hoe lang dit is. Jobs blijft wel aan als CEO en alle strategische beslissingen worden nog door Jobs genomen. Operationeel neemt Tim Cook de zaken waar. Nabeurs herstelde de koers van Apple.

 

Door: Merwin Bisseling, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.