Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Philips presteert beter dan verwacht in tweede kwartaal

Philips presteert beter dan verwacht in tweede kwartaal
19 jul 2010 om 07:19

Philips heeft over het tweede kwartaal een beter dan verwacht bedrijfsresultaat geboekt. Het Eindhovense bedrijf boekte een EBITA van 527 miljoen euro, waar dit vorig jaar vorig 118 miljoen euro was. Analisten hadden gerekend op een bedrag van 465 miljoen euro. De 15 door ABM geraadpleegde analisten hadden de omzet wel goed ingeschat. De verwachte 6,2 miljard euro werd inderdaad gerealiseerd. Een jaar eerder was dit nog 5,2 miljard euro. De nettowinst van Philips over het tweede kwartaal tot slot bedroeg 262 miljoen euro. De analisten gingen uit van een stijging van 45 naar 226 miljoen euro.

Het bedrijf uit Eindhoven zag de identieke verkoop met 12 procent toenemen, wat vooral werd gerealiseerd doordat de afdelingen Lighting en Consumer Lifestyle met  dubbele cijfers groeiden. Ook de emerging markets deden het goed, zij groeiden met 29 procent. Inmiddels zijn de opkomende markten goed voor een derde van de totale bedrijfsomzet van Philips.

Vooruitzichten

Philips rekent op een afvlakking van de omzetgroei. Dit als gevolg van het langzame herstel in Europa en Amerika, maar ook de verkoop van TV’s die terugloopt, nu het WK is afgelopen. Daarbij wordt rekening gehouden met verder stijgende inkoopprijzen. Als het economisch klimaat evenwel niet verslechtert dan denkt Philips dat een EBITA marge meer dan 10 procent haalbaar is over 2010.

 

Update: verwachtingen nettowinst toegevoegd.

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.