Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Exxon Mobil aast op inlijving BP`

`Exxon Mobil aast op inlijving BP`
12 jul 2010 om 09:51

De Amerikaanse oliereus Exxon Mobil overweegt een volledige overname van BP. Dat meldt The Sunday Times. Volgens de Britse krant heeft Exxon Mobil president Barack Obama benadert om te vragen voor toestemming om de geplaagde Britse olie- en gasmaatschappij te mogen overnemen. Daarnaast zou ook rivaal Chevron azen op een inlijving van BP. De krant stelt dat de waarde van de overname uitkomt op 100 miljard pond (120 miljard euro).

Sinds de omvang van de ramp met het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico duidelijk is geworden, gonst het van de overname geruchten rond BP. Zo werd Shell al eerder genoemd als overnamekandidaat. Afgelopen weekend meldden diverse nieuwsmedia dat het Amerikaanse Apache voor 12 miljard dollar aan activa van BP zou willen overnemen.

 

Zowel BP als Exxon Mobil en Apache wilden geen commentaar geven op de berichtgeving.

 

BP CEO Tony Hayward ging vorige week met de pet in de hand rond om investeerders zo ver te krijgen geld in het bedrijf te steken om een vijandige overname te kunnen afslaan. Hayward zou zich hebben gewend tot staatsinvesteringsmaatschappijen uit Azië en het Midden-Oosten.

BP meldde vandaag dat de kosten van de olieramp in de Golf van Mexico zijn opgelopen tot 3,5 miljard dollar. Het bedrijf maakte daarnaast bekend dat het goede vooruitgang boekte met de installatie van een nieuw systeem dat zo goed als alle olie uit de lekkende bron moet opvangen.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.