Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TKH brengt geen vijandig bod uit op Nedap – CEO

TKH brengt geen vijandig bod uit op Nedap – CEO
15 okt 2010 om 12:31

TKH Group denkt niet aan een vijandig overnamebod op Nedap. Dat heeft TKH CEO Alexander van der Lof gezegd in een toelichting op het persbericht van donderdagavond, meldt het ANP. “Er is niet over een prijs gesproken, zover is het niet gekomen,” zei Van der Lof, die toevoegde dat een vijandige overname niet de “stijl” is van TKH.

TKH meldde donderdagavond een belang van 5,06 procent te hebben opgebouwd in Nedap, dat door Van der Lof omgeschreven wordt als “een prachtig bedrijf.” TKH bouwde het belang in Nedap naar eigen zeggen op uit strategische overwegingen.

Martijn den Drijver, een analist bij SNS Securities, rekent dat TKH 140 miljoen euro voor Nedap op tafel zou moeten leggen. Inclusief een premium van 25 procent loopt dat op tot 170 miljoen euro. Dat laatste betekent een EV/EBITDA verhouding van licht boven de 10 – een hoge prijs, zo meent de analist. Volgens Den Drijver betekent het belang van meer dan 5 procent dat er in de toekomst alsnog een deal kan komen.

De EV/EBITDA ratio is de verhouding tussen de marktwaarde – eigen vermogen en schulden – en de EBITDA. Hoe lager de ratio, des te goedkoper is het bedrijf.

Topman Van der Lof zei tegenover het ANP over 80-100 miljoen euro te beschikken voor overnames. In de oorlogskas bevindt zich een lijstje met 10 tot 20 overnamekandidaten, voornamelijk bedrijven in de Scandinavische landen en Frankrijk.

Op het Damrak koerst TKH, dat elektriciteits- en glasvezelkabels vervaardigt en communicatie- en informatiesystemen ontwikkelt en levert, 0,6 procent hoger. Nedap is vandaag de ster op het Damrak en wint 14,8 procent. Het in Groenlo gevestigde Nedap ontwerpt en vervaardigt systemen beveiligings- en informatiesystemen.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.