Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Clawback moet volgens Brown misstanden in de financiele sector voorkomen

Clawback moet volgens Brown misstanden in de financiele sector voorkomen
2 sep 2009 om 16:26

De Britse premier Gordon Brown is van mening dat de clawback, het terugbetalen van een bonus wanneer het beleid die naderhand niet erg profijtelijk heeft uitgepakt, onderdeel moet worden van een internationaal pact om op deze manier misstanden in de financiële sector te voorkomen. Ook denkt  de premier zo het risicozoekend gedrag van handelaren af te zwakken. “ Het moet gaan om de toegevoegde waarde op de langere termijn in plaats van gewin op korte termijn”, aldus Brown in een interview met zakenkrant Financial Times. Ook Wouter Bos wil het gedrag van de bankiers “de kop indrukken ”.

 

G20-ontmoeting

Deze week komen in Londen ministers van financien en centrale bankiers van de twintig belangrijkste landen ter wereld samen. Zij zullen de G20-ontmoeting van later deze maand in het Amerikaanse Pittsburgh voorbereiden. Ook Nederland is uitgenodigd. Volgens Brown moet op deze ontmoeting worden doorgeborduurd op afspraken die eerder dit jaar tijdens de G20-ontmoeting zijn gemaakt.

 

Basels Comite werkt niet snel genoeg, vindt Brown

Verder laat Brown zich geïrriteerd uit over het feit dat het Basels Comite nog geen voorstellen heeft klaarliggen die gebaseerd zijn op afspraken die op de eerdere G20-ontmoetingen zijn gemaakt. Als voorbeeld noemt hij het punt van bonussen. Het gaat allemaal te traag volgens Brown.

 

Komend jaar volgens Brown

Ook liet de Britse premier zijn bezorgdheid blijken over de mogelijkheid dat landen te snel zullen terugkomen op de massale stimuleringsmaatregelen die het afgelopen jaar zijn genomen. Zo zegt Brown:”het zou een historische vergissing zijn te denken dat de problemen verdwenen zijn.” Brown laat ook weten dat hij graag ziet dat er wordt voortgebouwd op de ervaring van het afgelopen jaar. Hij doelt hiermee dat de crisis heeft bewezen dat het mogelijk is om gezamenlijk af spraken te maken op het gebied van economisch beleid. Vervolgens noemt hij het belang van het afbouwen van de stimuleringsmaatregelen. Hij sloot het interview af met:” Het gaat om een vorm van wereldwijd  economisch beleid waar mensen vertrouwen aan kunnen ontlenen.”

Door: Joeri Zwart, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.