Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

APG wil uitstel aandeelhoudersvergadering PEPR

APG wil uitstel aandeelhoudersvergadering PEPR
16 sep 2009 om 12:46

Pensioenbeheerder APG wil dat ProLogis European Properties (PEPR) de aandeelhoudersvergadering van van 30 september uitstelt. Dat heeft APG geschreven in een brief aan het vastgoedfonds, zo meldt het FD. Volgens APG, dat een belang van 12 procent heeft in PEPR, leidt de wijziging van de statuten die PEPR wil doorvoeren tot financiële risico’s; PEPR zou onder de nieuwe structuur geen toegang meer hebben tot een kredietfaciliteit van 293 miljoen euro. Daarentegen zou PEPR onder de nieuwe structuur wel een emissie beneden de intrinsieke waarde kunnen doen. APG wil daarom dat PEPR opheldering geeft over de structuurwijziging.

Volgens het FD dreigt APG dat als PEPR geen gehoor geeft aan het uitstellen van de aandeelhoudersvergadering, dat het alsnog zal proberen meer zeggenschap voor aandeelhouders op te eisen. APG wil dat aandeelhouders de mogelijkheid krijgen om het bestuur van PEPR te vervangen, en dat aandeelhouders met een belang van minstens 1 procent het recht krijgen om onderwerpen in stemming te brengen.

Vorige week riep APG aandeelhouders van PEPR in een brief op om tegen de structuurwijziging van het vastgoedfonds te stemmen. APG deed deze oproep om zijn eis om aandeelhouders de mogelijkheid te geven het bestuur te vervangen kracht bij te zetten.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.