Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tesco en Fortis leggen de laatste hand aan verzekeringspartnership

Tesco en Fortis leggen de laatste hand aan verzekeringspartnership
11 sep 2009 om 08:03

Tesco en Fortis hebben hun eerder aangekondigde besprekingen omtrent een nieuw partnership in auto- en woningverzekeringen afgerond. Het partnership geeft Tesco de verantwoordelijkheid over retail pricing, verkoop en marketing, klantendienst en de ontwikkeling van nieuwe producten waardoor het een betere controle krijgt over de verzekeringsproducten die verkocht worden onder de naam Tesco. In het Verenigd Koninkrijk zullen ook meer dan 1.500 nieuwe banen gecreëerd worden als gevolg van deze deal.

Nieuwe identiteit

Deze nieuwe entiteit, Tesco Insurance Limited, zal voor 49,9 procent in handen zijn van TPF en voor 50,1 procent van Fortis.  Tegen het einde van volgend jaar zal zij haar activiteiten aanvangen. Beide aandeelhouders zullen kapitaal inbrengen om de ontwikkeling en de groei van Tesco Insurance te ondersteunen. Het bedrag van hun inbreng is proportioneel met hun respectievelijk aandeel en kan later wijzigen. De aanvankelijke investering per partij wordt geschat rond 115 miljoen euro.

Looptijd

Het partnership, dat aanvankelijk minstens tot 2015 loopt, zal handelen in bepaalde TPF verzekeringsproducten zoals auto-, bestelwagen-, en woningverzekeringen. Dit gedeelte van de activiteiten van TPF vertegenwoordigt momenteel meer van 573 miljoen euro in jaarlijkse brutopremie.

Aantal klanten

Deze deal voegt 1,5 miljoen klanten in auto-en woningverzekering toe aan de bestaande 7 miljoen klanten van Fortis UK. Het aantal door Fortis verzekerde wagens zal stijgen tot ongeveer 2,7 miljoen waardoor zij in het Verenigd Koninkrijk de tweede grootste autoverzekeraar wordt.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.