Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Delta Lloyd start voorbereidingen beursnotering Amsterdam

Delta Lloyd start voorbereidingen beursnotering Amsterdam
6 aug 2009 om 10:29

Delta Lloyd kwam vanochtend voorbeurs met goede cijfers over de eerste zes maanden van 2009. Het resultaat voor belastingen werd ruim verdubbeld naar 379 miljoen euro (2008: € 147 miljoen) en het nettoresultaat steeg fors van 151 miljoen naar 227 miljoen euro.


Beursgang omwille van consolidatie

Op basis van deze goede cijfers denkt Delta Lloyd mogelijk goed gepositioneerd te zijn om een beursnotering aan te vragen. Een definitief besluit moet echter nog worden genomen. "Een beursgang geeft ons ruimte om een rol te kunnen spelen in de marktconsolidatie die we in Nederland en België voorzien", aldus CEO Niek Hoek. Delta Lloyd zou volgens Aviva-CEO Andrew Moss de ambitie hebben andere bedrijven te acquireren.


Verkoop belang Aviva

Het Britse Aviva, dat vanochtend eveneens met cijfers kwam, wil een minderheid van haar belang (92%) in Delta Lloyd verkopen middels een beursgang. Het zou dan gaan om tenminste 25 procent van het belang dat Aviva houdt, zodat een meerderheidsbelang wordt behouden. Aviva presteerde in de eerste helft van 2009 beter dan analisten hadden verwacht, maar zag de winst wel teruglopen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.