Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

SNS boekt nettoverlies van 30 miljoen euro

SNS boekt nettoverlies van 30 miljoen euro
18 aug 2009 om 08:13

SNS Reaal maakte vanochtend voorbeurs de cijfers over de eerste zes maanden van 2009 bekend. In deze periode werd een nettoverlies geleden van 30 miljoen euro als gevolg van afwaarderingen op de goodwill van SNS Property Finance ter waarde van 55 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op zwarte cijfers en het resultaat van SNS valt daarmee dan ook tegen. Dit betekent dat SNS ook geen interimdividend zal uitkeren. De onderliggende winst bedroeg 129 miljoen euro en was bijna de helft hoger dan in het voorgaande halfjaar. De solvabiliteit van de bank verbeterde tot 274 procent en de Tier 1 ratio ging van 8,2 naar 10,6 procent. De liquiditeitspositie van de bankactiviteiten tot slot verbeterden tot 15,2 miljard euro.

 

Bank en verzekeren

De bankactiviteiten van SNS Retail boekten een winst van 64 miljoen euro. SNS Property Finance verloor 91 miljoen euro door bijzondere afwaarderingen op goodwill en kredieten. REAAL Verzekeringen was weer winstgevend met een plus van 5 miljoen euro. De nettowinst bij Zwitserleven bedroeg 29 miljoen euro.

 

Vooruitzichten

De vooruitzichten voor de komende zes maanden blijven uitdagend door het onzekere economische klimaat. Ondermeer als gevolg van een verdere verlaging van de kostenstructuur denkt SNS in staat te zijn een verbetering in de toekomstige financiele resultaten te bereiken zonder hiervoor meer risico’s te hoeven nemen. Wanneer de bank zijn staatssteun zal terugbetalen, kon de bank nog niet zeggen. Het gaat om een bedrag van 750 miljoen euro.

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.