Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Pharming kan beschikken over meer kapitaal

Pharming kan beschikken over meer kapitaal
17 jul 2009 om 12:07

Na de publicatie van de halfjaarcijfers ging rond dat Pharming op korte termijn meer kapitaal nodig zal hebben. Enkele uren later reageerde de farmaceut met het bericht dat indien nodig de financieringsovereenkomst met Yorkville Advisors Global Master kan worden uitgebreid indien de situatie daarom vraagt, aldus CEO De Vries in een toelichting die hij gaf op de cijferpublicatie. Op dit moment zou een dergelijke uitbreiding overigens niet nodig zijn. Wel erkent de CEO dat Pharming uiterst voorzichtig moet omspringen met zijn kapitaalbehoefte en dat het dan ook verschillende mogelijkheden onderzoekt om meer financiele ruimte te creeren.

 

Financiering

Pharming heeft met Yorkville Advisors een financieringsovereenkomst, dit betekent dat Pharming de optie heeft om voor 20 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit te geven aan Yorkville. Met de uitgifte van enkele miljoenen aandelen haalde de onderneming reeds 3,2 miljoen euro waardoor er nog altijd 16,8 miljoen euro beschikbaar is.

 

Halfjaarcijfers

Het biotechbedrijf Pharming heeft over het eerste half jaar van 2009 zijn verlies zien uitkomen op 15,1 miljoen euro tegen 12,1 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. De operationele kosten stegen naar 14,6 miljoen euro van 12,8 miljoen euro een jaar eerder. Pharming zegt dat de hogere operationele kosten het gevolg zijn van de marktaanvragen voor zijn belangrijkste medicijn Rhucin in Europa en in de Verenigde Staten, en de voortgezette klinische activiteiten voor het middel Prodarsan. De inkomsten stegen van 0,2 miljoen euro vorig jaar naar 0,3 miljoen euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.