Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fursa claimt nieuwe interesse Applied Materials voor ASMI

Fursa claimt nieuwe interesse Applied Materials voor ASMI
8 jun 2009 om 09:31

Volgens de activistische aandeelhouder Fursa heeft het Amerikaanse Applied Materials opnieuw interesse in onderdelen van chipmachinemaker ASMI, zo viel afgelopen weekend te lezen in het FD. Het Amerikaanse bedrijf geeft geen commentaar. ASMI zegt van geen bod te weten. Indien die er wel was geweest, dan had ASMI dit moeten melden aan alle aandeelhouders, zo schrijft de wet voor.

 

Consolidatiegolf leidt tot overnames

De interesse van Applied Materials zou zijn aangewakkerd nadat Tokyo Electronics een licentieovereenkomst sloot met ASMI en tevens een belang nam van 5 procent in het bedrijf. Aangezien er een consolidatiegolf wordt verwacht in de chipindustrie, is het goed mogelijk dat Applied Materials zich zorgen maakt over de relatie tussen Tokyo Electronics en ASMI. Hoewel ASMI een relatief kleine speler is, beschikt het wel over hoogwaardige technologie die voor zowel de Amerikanen als de Japanners uiterst interessant is.

 

Mislukte overname

Applied Materials trachtte in 2008, samen met Francisco Partners, de front-end divisie van ASMI over te nemen. ASMI zag niets in de verkoop, maar activistische aandeelhouders van het bedrijf uit Bilthoven, waaronder Hermes en Fursa, dachten hier anders over. Van het weekend liet Fursa weten dat de Amerikanen zich niet serieus genomen voelden in 2008.

 

Uitspraak van de rechter

ASMI en haar aandeelhouder Hermes zijn nog steeds in conflict over de positie van bestuursvoorzitter Chuck del Prado. Beide partijen zullen op 2 juli verschijnen voor de Ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.