Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitslagen stresstest conform verwachtingen

Uitslagen stresstest conform verwachtingen
8 mei 2009 om 07:31

De 19 belangrijkste banken hebben in totaal 75 miljard dollar nodig, zo bleek gisterenavond toen de uitkomsten van de stresstest werden gepresenteerd. Met name Bank of America (34 mrd) en Wells Fargo (14 mrd) hebben de grootste kapitaalbehoefte. Zij moeten voor 8 juni aangeven hoe zij dit denken te zullen bewerkstelligen waarna dit vervolgens in zes maanden dient te gebeuren. Amercian Express, Goldman Sachs, JP Morgan, State Street en Bank of New York Mellon bleken helemaal geen vers kapitaal nodig te hebben. Volgens Fed-voorzitter Ben Bernanke zijn de uitkomsten van de test ‘comfortabel voor beleggers en publiek’.

 

Aandelenuitgifte

Enkele banken hebben niet gewacht tot de uitslag bekend werd gemaakt en hadden al aangekondigd nieuwe aandelen te zullen uitgeven. Wells Fargo hoopt zo 6 miljard dollar op te halen. Morgan Stanley rekent op 2 miljard.

 

Europa

De Finse minister van Financien, Jyrki Katainen, pleit voor een stresstest naar Amerikaans voorbeeld om zo te testen hoe de Europese banken er voor staan. Volgens de minister kan een succesvolle test het vertrouwen in de bancaire sector herstellen en hiermee het vertrouwen in de economie in het algemeen. Minister Wouter Bos steunt het initiatief van zijn Finse collega.

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.