Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Groothandelsvoorraden Verenigde Staten blijven dalen in maart

Groothandelsvoorraden Verenigde Staten blijven dalen in maart
8 mei 2009 om 16:58

In de Verenigde Staten zijn de groothandelsvoorraden voor de zevende maand rij gedaald.  Daarnaast steeg de ratio tussen voorraden en verkopen in maart ten opzichte van februari met 0,01 naar 1,32 . Dat blijkt  uit op vrijdag gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

In maart daalden de groothandelsvoorraden met 1,6 procent tot 411,7 miljard dollar, gecorrigeerd met seizoensinvloeden. Analisten hadden een daling verwacht van 1,2 procent. Daarnaast daalden de groothandelsverkopen in maart met 2,4 procent tot 310,9 miljard dollar, eveneens gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. De voorraden voor duurzame goederen, goederen die drie jaar of langer mee moeten gaan, daalde 2,4 procent in maart. In februari bedroeg de daling nog 2,6 procent. Verder daalde de verkoop van duurzame goederen in maart met 3,3 procent. Daarentegen stegen de verkopen van duurzame goederen nog met 1,7 procent in februari. Als laatste stegen de benzinevoorraden met 7,9 procent.

 

Bijstellingen februari

Het cijfer van de groothandelsvoorraden over februari is neerwaarts bijgesteld naar 1,7%. Achteraf bleken ook de groothandelsverkopen over februari meer tegen te vallen; voor februari zijn de verkopen neerwaarts aangepast naar een stijging van slechts 0,2 procent.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.