Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aandeelhouders Smit ontevreden over afwijzen overnamebod Boskalis

Aandeelhouders Smit ontevreden over afwijzen overnamebod Boskalis
6 mei 2009 om 16:12

Aandeelhouders van Smit Internationale zijn ontevreden dat het bestuur van hun concern het voorgenomen bod van Koninklijke Boskalis Westminster heeft afgewezen, dat zei een vertegenwoordiger van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vandaag tijdens de jaarvergadering van Smit Internationale. Volgens de aandeelhouders zouden zij tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) moeten beslissen of Smit door Boskalis overgenomen had mogen worden. Zij zijn van mening dat deze beslissing niet bij het bestuur lag.

Han Noten, lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Smit verdedigt de beslissing van het bestuur. Volgens Noten lag het bod onder 62,50 euro per aandeel, terwijl de VEB had aangegeven een dergelijk bod onacceptabel te vinden. Daarnaast zei het lid van de RvC dat Smit de strategie van Boskalis niet begreep en dat de overname negatieve gevolgen zou hebben voor de werknemers. Om deze redenen heeft het bestuur het voorgenomen bod niet aan de aandeelhouders voorgelegd, zo zei Noten.
 

Plan Boskalis

Boskalis wilde Smit bij overname splitsen. De terminaldivisie moest onderdeel worden van de baggeraar, terwijl de drie overige divisies doorverkocht zouden worden. Bestuursvoorzitten Ben Vree zei tijdens de presentatie van de jaarcijfers dat hij van mening is dat Smit bij een eventuele overname niet opgesplitst mag worden. Vree beweert dat een splitsing van Smit ten koste zou gaan de goede resultaten van het concern.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.