Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING wil ‘back to basics’

ING wil ‘back to basics’
9 apr 2009 om 07:51

‘Taking ING back to basics’, zo kondigde ING vandaag zijn nieuwe strategie aan. De bankverzekeraar, die wegens de kredietcrisis in zwaar weer is geraakt, voert een grootschalige reorganisatie door. “ING moet weer een Europese bank worden”, aldus het bedrijf. ING zal zich dan ook voornamelijk richten op de Benelux en andere markten waar het reeds een sterke positie heeft.


Verkopen

Belangrijkste directe consequentie van het nieuwe strategische programma is de verkoop van een flink aantal niet-kernactiviteiten. ING wilde eerder voor 2 tot 3 miljard euro activa afstoten, nu moeten er 10 tot 15 activiteiten worden verkocht tegen 6 tot 8 miljard euro.

Organisatie

De organisatie van ING zal in tweeën worden gesplitst, met een apart bestuur voor de bank en de verzekeraar. Hiermee moet de ‘complexiteit’ van de onderneming worden verminderd. Beide onderdelen zullen nog wel ‘onder een groepsparaplu’ opereren.

Ricico

Teneinde een dergelijke crisis binnen het bedrijf te voorkomen gaat ING het risicoprofiel in de Verenigde Staten aanpassen. Het zal zich gaan richten op individuele levensverzekeringen en pensioenen, in plaats van complexe risicovolle producten. Daarnaast gaat het meer simpele, weinig risicovolle, producten aanbieden.


Lees hier alle plannen van ING (pdf, engels)

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.