Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Mogelijk openbaar bod grootaandeelhouder op Simac

Mogelijk openbaar bod grootaandeelhouder op Simac
20 apr 2009 om 15:20

Simac Techniek uit Veldhoven maakte zojuist middels een persbericht bekend dat zij is benaderd door Simal Beheer BV, de grootaandeelhouder van Simac, inzake een mogelijk openbaar bod op alle resterende geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van Simac tegen een indicatieve prijs van EUR 1,75 per aandeel.

 

Huidige koers

Vanochtend steeg de koers van het aandeel Simac ongekend hard en bij een koers van 1,70 euro (+20%) greep de AFM in en legde de handel in Simac stil .

 

Simal heeft flink belang in Simac

Simal Beheer BV heeft momenteel een belang van circa 47 procent van het totaal aantal uitstaande en geplaatste gewone aandelen Simac. Tevens houdt Simal Beheer BV 5.000.000 preferente aandelen en 40 cumulatief preferente aandelen. De betrokkenen bij Simal Beheer BV, waaronder de huidige CEO van Simac, de heer E. van Schagen, houden samen 500 prioriteitsaandelen Simac. De heer E. van Schagen houdt daarenboven in privé 356.164 gewone aandelen Simac. Direct of indirect controleren Simal Beheer BV en daarbij betrokkenen derhalve circa 81 procent van de totale stemrechten in Simac.

 

Update: In navolging van het persbericht heeft de AFM de handel in het fonds Simca weer vrijgegeven.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.