Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Pehac amendeert voorstel opheffing

Pehac amendeert voorstel opheffing
11 mrt 2009 om 08:40

Pan-European Hotel Acquisition Company (Pehac) heeft het voorstel voor de liquidatie van het fonds geamendeert. Op 16 maart 2009 kunnen aandeelhouders stemmen over de toekomst van het beursgenoteerde fonds, dat met overnames in de hotelsector waarde denkt te kunnen creëren voor zijn belanghebbenden. Voorlopig heeft Pehac echter nog geen enkele aankoop-overeenkomst gesloten.

Amendement

De leiding van Pehac wil nu, ‘na uitvoerige discussies met enkele aandeelhouders’, de volgende aanpassingen doen aan het opheffingsvoorstel:

– Betaling aan nieuwe aandeelhouders van 7,90 naar 8,02 euro.
– Betaling per ‘oprichtingsaandeel’ van 0,70 naar 0,16 euro.
– De stichting die de zogenoemde ‘B-aandelen’ houdt, met een nominale waarde van 15.000 euro per stuk,  zal zich niet mengen in de stemming.

Blank Cheque

Pehac is een zogenoemde Spac (special-purpose acquisition companies). Ook wel omschreven als ‘blank-cheque’ bedrijf, is het een bedrijf met maar een doel: een deal maken. Kort gezegd komt het erop neer dat beleggers investeren in een fonds, dat zichzelf ten doel heeft gesteld met een of meerdere overnamedeals geld te verdienen. Het is, voordat de daadwerkelijke investering wordt gedaan door beleggers, echter vaak nog onbekend wat het bedrijfsplan van het fonds is. Investeerders gaan in de regel af op de reputatie van de leider(s) van de Spac. Beleggers ‘kopen de jockey, die voor hen op zoek gaat naar het juiste paard’.

 

Meer informatie over het amendement van Pehac

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.