Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Chinese premier waarschuwt voor hoge vastgoedprijzen

Chinese premier waarschuwt voor hoge vastgoedprijzen
28 dec 2009 om 09:35

De Chinese premier Wen Jiabao heeft gisteren tegenover staatsmedia gewaarschuwd dat de prijzen van vastgoed in sommige stedelijke regio’s te hard stijgen. Dat meldt Marketwatch. “Terwijl de vastgoedmarkt dit jaar snel aan het herstellen is, zijn huizenprijzen in een aantal steden te snel omhoog aan het gaan,” aldus Wen. De premier kondigde diverse maatregelen tegen de stijgende vastgoedprijzen aan, waaronder belastingverhogingen en rentemaatregelen. Daarnaast wil de overheid betaalbare woningbouw stimuleren.


Geen revaluatie yuan

Premier Wen herhaalde nogmaals dat China geen gehoor geeft aan oproepen van het Westen om de yuan te laten revalueren. De yuan zweeft binnen een smalle bandbreedte ten opzichte van de dollar. Volgens Wen is de eis om de yuan te revalueren, samen met Westerse handelsbelemmeringen, een poging om de economische ontwikkeling van China tegen te houden.

 

De premier liet verder weten dat de Chinese centrale bank het monetaire beleid gedurende 2010 ruim zal houden om de economie te stimuleren. Volgens Wen is inflatie op korte termijn niet aan de orde.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.