Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hogere opening op Damrak voorspeld

Hogere opening op Damrak voorspeld
22 dec 2009 om 08:48

De beurs in Amsterdam zal, in navolging van de beurzen in Amerika en Azie, vanochtend hoger van start gaan. Veel meer steun dat de koerswinsten in de andere delen van de wereld heeft de Nederlandse belegger vanochtend ook niet voor handen. Er komen wel wat nieuwsberichten binnen vanochtend, maar al met al kan worden gesproken van een rustige ochtend. Het aandeel Binck zal vanochtend vermoedelijk in beweging komen nu het zijn aandeleninkoopprogramma opschort.

 

BinckBank schort aandeleninkoopprogramma op

Als gevolg van de sterke groei van de bedrijfsactiviteiten in de afgelopen periode, alsmede op grond van de te verwachten additionele kapitaaleisen die aan banken zullen worden gesteld, heeft BinckBank besloten haar aandeleninkoopprogramma voor onbepaalde tijd op te schorten. BinckBank acht het wenselijk haar kapitaalspositie te versterken om verdere groei van de onderneming te faciliteren. Tevens anticipeert BinckBank met de opschorting van het inkoopprogramma op mogelijke additionele kapitaalseisen die aan banken zullen worden gesteld.

 

 

Spyker blijft in gesprek met General Motors

 

In een kort persbericht heeft Spyker maandagavond nabeurs laten weten contact te hebben gehad met General Motors (GM). De Nederlandse fabrikant van luxe sportwagens heeft vervolgens besloten de geldigheid van zijn aanbod niet, zoals eerst aangegeven, maandagavond om 11 uur te laten verstrijken, maar tot nader order. Vanochtend de nodige speculaties over de betrokkenheid van miljardair Marcel Boekhoorn bij het bod op Saab.

 

Wall Street en Tokio

De Dow Jones-index is maandag gesloten op een stand van 10.414 punten, een plus van 0,8 procent. De S&P won 1,1 procent op 1.114 punten en de Nasdaq bereikte door een stijging van 1,2 procent een stand van 2.238 punten. De techbeurs bereikte hiermee de hoogste stand in vijftien maanden. De Dow won vooral door de waardestijging van Alcoa. De aluminiumproducent kreeg een adviesverhoging van Morgan Stanley, nadat het een samenwerking met het Saudische Ma’aden aankondigde. In de Nasdaq was het vooral Intel dat de index omhoog duwde. Ook hieraan ging een adviesverhoging, ditmaal van Barclays, vooraf.

 

In Tokio noteert de toonaangevende Nikkei-index vanochtend bijna 2 procent hoger op 10.378 punten.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.