Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Delta Lloyd met de hakken over de sloot`

`Delta Lloyd met de hakken over de sloot`
4 nov 2009 om 09:33

Euronext Amsterdam mocht dinsdag Delta Lloyd als nieuw fonds verwelkomen op Beursplein 5. Na een magere periode van anderhalf jaar eindelijk weer een emissie van omvang. Het Britse moederbedrijf Aviva bracht 63,5 miljoen aandelen (38%) van de Nederlandse verzekeraar naar de beurs, wat omgerekend neerkomt op een bedrag van ruim 1 miljard euro.

 

Koersverloop eerste handelsdag, met de hakken over de sloot

Delta Lloyd werd voor een bedrag van 16 euro per aandeel naar de beurs gebracht,wat aan de onderkant van de afgegeven bandbreedte van 15,50 tot 19,00 euro was. CEO Niek Hoek van Delta Lloyd liet in een verklaring weten dat een prijs aan de onderkant van de bandbreedte beleggers juist de ruimte biedt om op een lager niveau in te stappen. Daarbij is het volgens de topman absoluut een positief teken dat de emissie volledig ingetekend is, immers een groot aantal financials moesten de afgelopen weken flinke koersverlagingen slikken. Cees Smit van Today’s Beheer is sceptisch over de uitspraak van Hoek, immers hoe hoger de koers, hoe meer geld om in de toekomst overnames te kunnen doen. Desalniettemin is de introductie van de verzekeraar een succes te noemen, rekening houdend met alle veranderingen van de laatste twee weken. Smit noemt het “met de hakken over de sloot”.

 

De openingskoers van Delta Lloyd bedroeg 15,75 euro en met bij het sluiten van de beurs wat het aandeel gezakt tot 15,49 euro. Dit betekende een koersverlies van ongeveer 3 procent op de eerste handelsdag. Cees Smit waarschuwt om de komende tijd voorzichtig te zijn met  Delta Lloyd. “Het aandeel werd erg gedrukt door alle ontwikkelingen in de financiële sector”. De koers zal volgens de analist verder onder druk komen te staan. Beleggers die instapten om snel koerswinst te kunnen boeken en te verkopen, zullen teleurgesteld zijn en afscheid nemen.

 

Lees voor een AEX-notering, de overnameprooi voor Delta Lloyd en de bezwaren van Jan Maarten Slagter van de VEB -hier verder-

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.