Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Randstad ziet eerste tekenen van herstel

Randstad ziet eerste tekenen van herstel
29 okt 2009 om 08:00

In het derde kwartaal heeft Randstad een omzet geboekt van 3,2 miljard euro. De EBITA nam daarbij af met 61 procent tot 93 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 60,9 miljoen euro. Een daling van meer dan de helft ten opzichte van vorig jaar. Randstad boekte vooral vooruitgang bij het verlagen van de kosten. De brutomarge bedroeg 19,0 procent.

 

Vooruitzichten

In het derde kwartaal nam de omzet per dag met gemiddeld 28 procent af. Lopende het kwartaal werd de afname echter minder, was dit in het begin van het kwartaal nog 30 procent, aan het einde van het kwartaal was dit 26 procent. Het best presteerde de uitzender in Nederland, waar de omzet met 23 procent terugliep. In Duitsland bedroeg de terugloop 33 procent. Randstad meent dan ook dat de eerste tekenen van herstel zichtbaar zijn. Desalniettemin blijft de uitzender scherp letten op de kostenstructuur en waar nodig zal actie worden ondernomen. Aangezien de besparingen in de afgelopen periode sneller werden doorgevoerd dan gepland, zullen de kostenbesparingen in het vierde kwartaal licht lager uitvallen.

 

Toelichting

Ben Noteboom, CEO van Randstad, spreekt van een bemoedigende trend. De afname van de omzet wordt kleiner en deze trend zet zich ook door in oktober. Het herstel lijkt zich volgens het klassieke patroon te ontwikkelen. Randstad zal dan ook in het vierde kwartaal voorzichtig aanvangen met het verhogen van het marketingbudget. Er is volgens de CFO dan ook sprake van licht aan het einde van de tunnel.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.