Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Philips zet goed derde kwartaal neer`

`Philips zet goed derde kwartaal neer`
12 okt 2009 om 14:55

Philips heeft de terugval van de omzet in het derde kwartaal goed weten op te vangen door margeverbeteringen. Dat zegt Paul Beijsens, analist bij Theodoor Gilissen. “Zelfs al zal de omzet komende kwartalen wat terugvallen, dan zal de winst verder kunnen stijgen,”  aldus Beijssens. De nettowinst van Philips kwam afgelopen kwartaal uit op 174 miljoen euro, inclusief een eenmalige bate van 87 miljoen euro. De omzet daalde daarentegen met 11 procent tot 5,62 miljard euro.

Divisies

Volgens Beijsens is de consumentenelektronica-tak van Philips “extra hard getroffen” door de recessie omdat deze divisie zich richt op hogere marktsegmenten. Healthcare heeft het daarentegen volgens de analist door de bank genomen goed gedaan. De analist van Theodoor Gilissen heeft echter wel zijn twijfels over de Amerikaanse activiteiten van Healthcare. “Momenteel wordt er [in de VS] te veel geld besteed aan gezondheidszorg, en is er sprake van overcapaciteit van met name machines.” Daarnaast betekenen Obama’s hervormingen volgens Beijsens dat er efficiënter zal worden omgesprongen met arbeid en kapitaal. Per saldo zullen de hervormingen op korte termijn negatief uitpakken voor Philips, omdat het minder machines kan afzetten. Beijsens verwacht echter dat op midden-lange termijn de VS een groeimarkt zijn vanwege het toenemende beroep van babyboomers op de gezondheidszorg.

 
Meer verassingen

Beijsens denkt dat de komende golf van kwartaalcijfers beter zal uitvallen dan wordt verwacht. Volgens Beijsens “hebben veel analisten de kostenbesparende maatregelen van bedrijven niet volledig meegenomen in hun analyse.” Daardoor kunnen er meer onverwachte meevallers als Philips uit de bus komen, aldus de analist van Theodoor Gilissen.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.

[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.