Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fugro neemt LoadTest groep over

Fugro neemt LoadTest groep over
13 jan 2009 om 08:05

Fugro heeft een overeenkomst getekend voor de overname van de LoadTest groep, met het hoofdkantoor in Gainesville, Florida en dochterondernemingen in Singapore, Korea en het Verenigd Koninkrijk. De overnamesom bedraagt circa 13,5 miljoen euro. LoadTest is internationaal marktleider op het gebied van het statisch testen van funderingspalen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de merkgebonden Osterberg Cell® test methode. De omzet van het voorgaande financiële jaar was meer dan 13 miljoen euro en het bedrijf heeft 40 werknemers in dienst.

LoadTest

LoadTest is opgericht in 1991 en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd met innovatieve funderingsoplossingen voor een groot aantal prestigieuze gebouwen en infrastructurele bouwwerken in de wereld. De paaltest uitgevoerd voor de Incheon brug in Zuid-Korea betrof het afdragen van 32.000 ton aan belasting door de paal aan de ondergrond. LoadTest’s betrokkenheid in het Midden-Oosten, waar funderingen zijn getest voor een aantal van de hoogste gebouwen, zal verder worden uitgebreid ten gevolge van Fugro’s aanwezigheid in de regio.

Toelichting

Jack Hayes, oprichter en directeur van LoadTest, zal het bedrijf verder leiden als onderdeel van de divisie ‘Geotechniek op het Land’. Werkmaatschappijen binnen deze divisie kunnen middels de toegevoegde waarde van de technologie van LoadTest aanzienlijke besparingen aanbieden aan hun klanten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.